Vastenactie 2018 in regio Amstelland

Vandaag – 18 februari 2018 – was de start van de Vastenactie 2018 in de regio Amstelland. In de parochie Amstelland spant een groep vaste vrijwilligers onder de naam Missie en Ontwikkelingswerk Amstelland (MOWA), zich in om projecten ten behoeve van missie en ontwikkeling in het buitenland op te zetten. De ene keer wordt er aangesloten bij landelijke acties, maar het komt ook voor dat er projecten in de Derde Wereld zijn, die een ambassadeur in de eigen parochie hebben. Dit jaar staat de Vastenactie in het teken van de Stichting Panti Asuhan en dan specifiek een tweetal initiatieven die wij als Stichting Panti Asuhan graag willen financieren:

  1. Een onderwijsproject op Papua van broeder Nico Dister voor circa 600 kinderen ten behoeve van hun vorming op diverse competenties.
  2. Een medisch project van zuster André Lemmers van Sinar Pelangi waarbij operaties worden gefinancierd van kinderen met een fysieke handicap waarbij het de ouders ontbreekt aan financiële middelen.

Voorzitter Roland Kepel gaf ten overstaan van de geloofsgemeenschap van de Augustinuskerk in Amsterdam een toelichting op onze Stichting Panti Asuhan, ons 40-jarig jubileum en specifiek de twee bovengenoemde initiatieven die speciaal voor deze Vastenactie 2018 zijn benoemd.

De komende zondagen geeft het bestuur van de Stichting Panti Asuhan een toelichting op deze Vastenactie 2018 bij de volgende kerken in de regio Amstelland:

  • 25 februari vanaf 10.15 uur in de Titus Brandsmakerk (Westelijk Halfrond 1 te Amstelveen)
  • 25 februari vanaf 10.30 uur in De Goede Herder (Van Boshuizenstraat 420 te Amsterdam)
  • 4 maart vanaf 10.30 uur in St. Urbanus Bovenkerk (Noordammerlaan 126 te Amstelveen)
  • 11 maart vanaf 10.00 uur in St. Urbanuskerk (Rondehoep Oost 31 te Ouderkerk aan de Amstel)

Wij hopen op een mooie extra financiële bijdrage via de Vastenactie 2018 in de regio Amstelland voor de kinderen in tehuizen in Indonesië.

Reacties zijn gesloten