Ontmoeting met broeder Nico Dister in Weesp

Op 5 februari 2018 is het voltallige bestuur bij elkaar geweest in Weesp voor een ontmoeting met broeder Nico Dister. Voor deze gelegenheid was ook de ere-voorzitter Jan Divendal uitgenodigd om met broeder Nico bij te praten over zijn belevenissen in Sentani te Jayapura op Papua. Hoewel het bezoek van broeder Nico aan Nederland noodgedwongen was vanwege gezondheidsredenen, voelde hij zich ruim voldoende aangesterkt om het bestuur in restaurant La Ruelle in Weesp (inmiddels de vaste stek om ere-voorzitter Jan ook bij te praten) te ontmoeten.

Broeder Nico vertelde over de jaren die hij inmiddels op Papua verblijft en de wijze waarop hij het goede werk van hem en zijn collega’s sinds 1992 heeft zien groeien. In 1992 hebben onder andere broeder Nico en zuster Marie-Etienne Warson een stichting opgericht: Yayasan Putri Kerahiman Papua. Momenteel heeft deze stichting een drietal kindertehuizen (genaamd “Hawai”, “Polomo” en “Sentani”) onder haar hoede en een scholencomplex (het Antonius-van-Padua College) inclusief internaten met een gezamenlijke bevolking van circa 400 kinderen (vanaf kleuterschool tot en met middelbare school). Om zoveel kinderen te kunnen verzorgen en les te kunnen geven zijn tientallen volwassenen die een groot deel van hun leven in dienst van deze kinderen stelt. Hetzij als groepsleid(st)er, als keuken-, tuin- en administratief personeel, hetzij als interieurverzorg(st)er, behartiger van was- en verstelgoed of als transport- en koerierdienstverlener.

Jaarlijks is het onderwijs bij het Antonius-van-Padua College dusdanig in trek, dat zich telkens nieuwe kinderen aanmelden. Met een maximum van 25 tot 30 kinderen per klas, zorgt dat voor enorme druk op de bestaande capaciteit. Broeder Nico wist ons te vertellen dat de wens bestaat om een viertal klaslokalen aan te bouwen en dat voor twee klaslokalen hij reeds financiering had gevonden… het bestuur waardeerde deze subtiele suggestie en zegde onder voorbehoud van een formele aanvraag inclusief sluitende begroting toe te voorzien in de realisatie van de andere twee klaslokalen.

Al met al een vruchtbare en informatieve avond voor zowel broeder Nico Dister alsook het bestuur van de Stichting Panti Asuhan zelf. Wordt vervolgd! Via de projecten omgeving op deze website houden wij u graag op de hoogte van dit nieuwe project!

 

Reacties zijn gesloten