Children under the bridge – 2018/2019

Project children under the bridge

Locatie: Jakarta 

Contactpersoon Indonesië: mevrouw Yuliana Simbolon (contactpersoon Komunitas Along)
Contactpersoon Stichting Panti Asuhan: de heer R. Kepel (voorzitter)
E-mail: secretariaat@panti-asuhan.nl

Toelichting

Ongeveer 70 kinderen uit één ouder gezinnen in Jakarta ontvangen ieder weekend op zondag van een groep vrijwilligers (voornamelijk docenten van basisscholen en voortgezet onderwijsscholen) extra onderwijs op locaties die bescherming bieden tegen het weer (zon, regenseizoen): onder bruggen, viaducten en fly overs! Vandaar de naam ‘Under the bridge’.

Van de 70 kinderen bevinden zich 12 kinderen in de categorie 3 – 6 jaar en 58 kinderen in de categorie 6 – 12 jaar.

Het doel van de organisatie is om ieder individueel kind extra lessen te bieden om zijn/haar vaardigheden nog beter te ontwikkelen om op die manier op te groeien als een beter en zelfverzekerd mens.

De activiteiten die worden ondernomen kosten tijd en geld. Deels vindt financiering in natura plaats doordat docenten tijd (en soms ook geld) steken in deze vorm van onderwijs c.q. bijles en deels ontvangt de organisatie geldelijke bijdragen van donateurs. Echter deze bijdragen vindt onregelmatig plaats, waardoor mevrouw Yuliana Simbolon zich heeft gericht tot de Stichting Panti Asuhan. Om het onderwijs en de bijlessen nog beter te kunnen uitvoeren, heeft zij behoefte aan voorleesboeken voor de jongsten, onderwijsboeken voor de oudere groep kinderen en ook eenvoudige muziekinstrumenten om creativiteit van kinderen te bevorderen. Daarnaast wil de organisatie graag een keer met de kinderen een bezoek brengen een een van de nationale musea om hen iets over de geschiedenis van Indonesië bij te brengen.

Om bovenstaande activiteiten mogelijk te maken, heeft de Stichting Panti Asuhan een bedrag van €2.000,- toegezegd voor deze bijzondere organisatie.