Helaas geen sponsordiner

In de afgelopen jaren konden wij voor ons sponsordiner terecht bij Candi Borobudur van restauranthouder Lendy Trinanda. Helaas hebben wij dit jaarlijks in oktober terugkerende diner vanwege de corona moeten afzeggen. Tijdens onze meest recente bestuursvergadering vroegen wij ons af hoe het Lendy en zijn collega’s vergaat in deze lastige periode voor onder andere de horeca.

Op zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Dit betekende dat onder andere eet- en drinkgelegenheden die dag voor onbepaalde tijd moesten sluiten. Op maandag 16 maart volgde aanvullende berichtgeving dat bezorgen en afhalen van eten mogelijk blijft. Voor Lendy en zijn collega’s betekende dit snel schakelen; het restaurant sluiten en de af weging maken om de afhaal- en bezorgservice op te schalen om de verwachte omzetdaling enigszins te beperken.

Na de eerste semi-lock down in het voorjaar mocht het restaurant op 1 juni weer open. Weliswaar voor maximaal 30 gasten, terwijl het restaurant capaciteit heeft voor 70 gasten. Wie h

et restaurant kent, weet dat Lendy helaas geen terras voor de deur heeft. Daarnaast waren salades en andere koude gerechten in plaats van warme (en pittige) Indonesische maaltijden meer in trek. Veel gasten bleven in de zomermaanden dan ook weg.

Een tweede semi-lock down was als gevolg van het te hoge aantal besmettingen in Nederland in aantocht. Inmiddels was Lendy meer bedreven geraakt in het opschalen qua afhaalservice en vooral in de bezorgservice. Op 4 november moest de horeca weer haar deuren sluiten, waarbij de hoop bestaat dat richting de feestdagen weer een vorm van openstelling gaat plaatsvinden.

Lendy blijft positief en rekent natuurlijk dat er snel betere tijden zullen aanbreken voor ons allemaal. Hij wenst zijn gasten, de donateurs en het bestuur van onze Stichting Panti Asuhan en vooral ook de kinderen in kindertehuizen in Indonesië veel gezondheid toe.

Reacties zijn gesloten