Wederom hevige overstromingen in Jakarta

Meer dan honderdduizend inwoners van Jakarta zijn op de vlucht geslagen voor overstromingen die zijn veroorzaakt door de hevigste regenval in 24 jaar. Terwijl het water inmiddels zakt, worden nog lichamen van dodelijke slachtoffers gevonden.

De overstromingen en landverschuivingen die de Indonesische hoofdstad Jakarta sinds woensdag (nieuwjaarsdag) teisteren, hebben al zeker veertig mensen het leven gekost. Bijna vierhonderd duizend mensen zouden volgens het Nationale Rampenagentschap uitgeweken zijn naar opvangcentra in de stad. Aan het einde van de vorige week begon het water te dalen, maar het openbare leven is nog altijd ontregeld. En hoewel het water is gezakt, is het gevaar nog niet geweken. De autoriteiten waarschuwen dat de hevige regenval aanhoudt tot medio januari.

Volgens de Indonesische president Joko Widodo werkt de overheid aan het beperken en voorkomen van overstromingen. Zo worden er volgend jaar twee nieuwe dammen opgeleverd. Ook zal de stad voor 40 miljard dollar worden gemoderniseerd.

In Jakarta telt circa 10 miljoen inwoners, waarbij de infrastructuur van de stad de grote hoeveelheid water niet kan verwerken. Hierdoor stijgt op sommige plekken het water met wel 2,5 meter.

Ook zijn een aantal kindertehuizen waar de Stichting Panti Asuhan innige contacten mee heeft, geraakt door het wassende water. Op dit moment gaat het bestuur na of tehuizen directe hulp behoeven en wij daar mogelijk financieel bij kunnen ondersteunen.

Reacties zijn gesloten