Resultaat Vastenactie 2018 bekend!

In de afgelopen Vastenperiode heeft de Stichting Panti Asuhan op uitnodiging van de parochie Amstelland diverse toelichtingen gegeven op haar werk in Indonesië. Onder de naam Missie en Ontwikkelingswerk Amstelland (MOWA) spant een groep vrijwilligers zich in om projecten ten behoeve van missie en ontwikkeling in het buitenland op te zetten. Voor de Vastenactie 2018 was de Stichting Panti Asuhan het uitverkoren goede doel.

     

 

 

 

Op 19 april heeft het bestuur van de Stichting Panti Asuhan de maandelijkse vergadering van de werkgroep MOWA bijgewoond. Dit maal op locatie bij de Titus Brandsmakerk in Amstelveen. Tijdens deze vergadering werd het totaal opgehaalde bedrag tijdens de Vastenactie bekendgemaakt. Uiteindelijk hebben de parochianen in Amstelland een bedrag van €16.130,69 gedoneerd voor een tweetal reeds vooraf bepaalde projecten. En daar zijn wij als Stichting Panti Asuhan ontzettend blij mee en dankbaar voor!

De twee projecten die door de werkgroep MOWA waren geslecteerd zijn de volgende:

  1. Een onderwijsproject op Papua van broeder Nico Dister voor circa 600 kinderen ten behoeve van hun vorming op diverse competenties.
  2. Een medisch project van zuster André Lemmers van Sinar Pelangi waarbij operaties worden gefinancierd van kinderen met een fysieke handicap waarbij het de ouders ontbreekt aan financiële middelen.

Wij danken de parochianen van de Augustinuskerk in Amsterdam, de Titus Brandsmakerk in Amstelveen, de De Goede Herder in Amsterdam, de St. Urbanus Bovenkerk in Amstelveen en de St. Urbanuskerk in Ouderkerk aan de Amstel voor hun gulle bijdragen!

Wij zullen ervoor zorgen dat het bedrag van €16.130,69 volledig besteed wordt aan desbetreffende projecten, aangevuld tot een tweetal ronde bedragen vanuit de liquide middel van de Stichting Panti Asuhan. Na de zomer geven wij een terugkoppeling door middel van een verslag aan de Werkgroep MOWA, niet alleen via onze website en onze nieuwsbrief, maar ook direct via Spirit, het blad dat in de parochie Amstelland wordt verspreid.

*) Op de foto staat een bedrag van €15.800,84 waarbij bleek dat reeds een deelopbrengst van €329,85 door één van de kerken direct op onze bankrekening was gestort.

Reacties zijn gesloten