Update Papua-reis door Bouwteam Hoogland

Al sinds 2019 bestaat het idee bij Bouwteam Hoogland om een laatste bouwreis te maken naar een land dat hulp bij de realisatie van bouwplannen hard nodig heeft. Helaas gooide COVID-19 roet in het eten waardoor hun plannen in de koelkast werden gezet. Via via is het Bouwteam Hoogland met de ons, Stichting Panti Asuhan, in contact gekomen. De relatie die wij hebben met broeder Nico Dister ofm en zijn instellingen op Papua, levert een mooi project op.

Zoals reeds eerder bericht was afgelopen jaar broeder Nico in Nederland en in september vond er een ontmoeting tussen hem en het Bouwteam Hoogland plaats. Tijdens deze avond zijn veel informatie en ideeën uitgewisseld waar hun hulp eventueel nodig is. Broeder Nico vertelde aan het Bouwteam Hoogland dat hij in de afgelopen jaren met zijn team heeft gewerkt aan het opzetten van een beroepsopleiding (de aloude ‘ambachtsschool’). Hier krijgen kinderen vanaf 14 jaar uit de eigen kindertehuizen en de jeugd uit de directe omgeving, een opleiding tot bijvoorbeeld automonteur, bakker, viskweker en boer. De lokalen en praktijkruimtes waar les wordt gegeven, zijn al gereed en de beroepsopleiding zit nu in zijn derde jaar.

Naast leslokalen en praktijkruimtes, is er ook een oud (voormalig) secretariaatsgebouw. Juist dat gebouw wil broeder Nico met hun hulp opknappen en verbouwen, maar ook een restaurant aanbouwen. Dit allemaal om kinderen in de praktijk in de horeca te laten werken, een winkel te laten runnen waar zelfgekweekte vis en zelfverbouwde groenten worden verkocht en een klein gastenverblijf te laten runnen.

De plannen zijn nu dat het Bouwteam Hoogland dit najaar 2023 (eind oktober/begin november) naar Sentani, Papua, vliegt om hun laatste bouwreis te maken. De focus zal straks voornamelijk liggen bij de realisatie van de aanbouw van het restaurant. Voor de gehele (ver)bouwing van het voormalige secretariaatsgebouw en de aanbouw is een bedrag van ongeveer €16.000,- benodigd. Wij hebben als Stichting Panti Asuhan reeds €10.000,- gefinancierd om het terrein gereed te maken voor de aanbouw en het treffen van andere voorbereidingen voor de komst van Bouwteam Hoogland.

Het Bouwteam Hoogland zoekt nog sponsoren zodat zij een groot deel van de €16.000,- zelf kunnen inbrengen. De reis- en verblijfskosten nemen zij voor eigen rekening. Helpt u het Bouwteam Hoogland, en daarmee de kinderen van broeder Nico op Papua, op weg? Ieder bedrag is van harte welkom! Voor meer informatie: mail naar secretariaat@panti-asuhan.nl.

 

Reacties zijn gesloten