Ontmoeting met broeder Theo

Ruim een jaar geleden schrokken wij van het bericht dat ons jarenlange contact broeder Nico Simanjuntak uit Indonesië, van de Congregatie van de Broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, op 14 augustus 2021 onverwacht op 66-jarige leeftijd was overleden. Als Stichting Panti Asuhan hebben wij jarenlang plezierig contact gehad met broeder Nico. Hoewel het Indonesisch zijn moedertaal was, hielp het enorm dat broeder Nico zowel Nederlands als Engels sprak, dit maakte een goede communicatie met elkaar mogelijk.

Omdat er niet echt een opvolger van broeder Nico Simanjuntak klaarstond, bleef het geruime tijd stil vanuit Budia Mulia, de Indonesische tak van de Congregatie van de Broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Gelukkig kregen wij eind 2022 weer contact met zijn mede-broeder, broeder Theo, die in Vessem (nabij Eersel/Eindhoven) woont.

Op 13 april jl. hebben wij broeder Theo ontmoet en hij was net zoals wij blij met het aanhalen van de banden tussen zijn broederschap en de Stichting Panti Asuhan.

Met broeder Theo hebben wij uitgebreid stilgestaan bij het goede werk van broeder Nico Simanjuntak en de opvolging bij de verschillende instellingen: Desa Putera in Jakarta (de instelling die valt onder de Vincentius tehuizen), Karuna in Solo (midden Java), Pangururan op Sumatra en Glorieux Kefamenanu in Oost-Timor. Broeder Theo meldde ons dat er op dit moment drie Indonesische broeders onderdeel uitmaken van het hoofdbestuur van hun congregatie. Dit betekent dat zij minimaal 1 maal per jaar in Nederland/België zijn voor een hoofdbestuursvergadering. Daarbij meldde hij ook dat deze heren de Engelse taal machtig zijn, waardoor een goede communicatie niets in de weg staat.

Mogelijk dat wij in augustus van dit jaar een ontmoeting in Nederland kunnen hebben met deze drie Indonesische broeders. Allen werkzaam bij één van de instellingen die hierboven zijn genoemd (met het Vincentius tehuis Desa Putera hebben wij reeds goed contact), waardoor wij hopen dat het financieren van nieuwe projecten bij deze instellingen weer opgepakt kunnen worden.

Al met al een vruchtbare ontmoeting met broeder Theo en wij zien uit naar een vervolg van onze relatie met Budi Mulia, de Indonesische pendant van de Congregatie van de Broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, zoals broeder Nico Simanjuntak het had gewild!

Reacties zijn gesloten