Ontmoeting tussen br. Nico Dister ofm en Bouwteam Hoogland

Een  reis van het Bouwteam Hoogland naar Papua om aldaar mee te werken aan een (bouw)project van br. Nico Dister ofm stond al lang op de rol (sinds 2019), echter COVID-19 gooide roet in het eten, waardoor deze plannen in de koelkast kwamen te staan. Om de draad weer op te pakken, vond een ontmoeting tussen het Bouwteam Hoogland en br. Nico, die sinds mei van dit jaar in het Minderbroedersklooster in Megen (bij Oss), verblijft, plaats in een lokaal restaurant in het dorp.

Tijdens deze avond zijn veel informatie en ideeën uitgewisseld tussen de heren van Bouwteam Hoogland en de (bijna oneindige) mogelijkheden die br. Nico voor hen schetste. De heren kwamen met elkaar overeen om mogelijk een bijdrage te gaan leveren aan de bouw van een ruimte die bestemd is voor de beroepsopleiding SANYONA. Maar voordat dit kan plaatsvinden, dient een oud gebouwtje waar nu de administratie gehuisvest is, gesloopt te worden.

Afgesproken is dat de heren van het Bouwteam Hoogland bij thuiskomst van br. Nico in Papua, tekeningen en plannen krijgen toegestuurd over de wensen van SANYONA. Afhankelijk van deze plannen en vooral ook de sloop van het huidige gebouwtje, zal het Bouwteam Hoogland in het voorjaar of op zijn laatst in het najaar van 2023 voor twee weken afreizen naar Sentani, Papua.

Wij houden u graag op de hoogte van de voortgang op deze plannen en de reis van Bouwteam Hoogland!

 

Reacties zijn gesloten