In memoriam: broeder Nico Simanjuntak

Geschrokken namen wij – vertraagd – kennis van het bericht dat onze contactpersoon bij de Budi Mulia stichting, broeder Nico Simanjuntak, reeds op 14 augustus 2021 op 66-jarige leeftijd plotseling is overleden. Als Stichting Panti Asuhan hebben wij jarenlang plezierig contact gehad met broeder Nico. Hoewel het Indonesisch zijn moedertaal was, hielp het enorm dat broeder Nico zowel Nederlands als Engels sprak, dit maakte een goede communicatie met elkaar mogelijk.

In de afgelopen 10 jaar hebben wij elkaar een aantal malen ontmoet in Nederland om bij te praten en mogelijke nieuwe, maar ook afgeronde, projecten met elkaar door te nemen. Eén van de laatste projecten die wij via hem voor zijn kindertehuizen hebben kunnen financieren was de aanschaf van onder andere matrassen en bedden-/ linnengoed voor de tehuizen Kefamenanu (Timor), Karina (Solo) en Pangururan (Sumatra).

Wij gedenken broeder Nico Simanjuntak als een warme en sociale man met een groot hart voor kinderen. Wij zullen hem missen en zetten zijn werk voort via zijn mede-broeders bij de Congregatie van de Broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.

Reacties zijn gesloten