Gezellig sponsordiner 2022

Op zondag 9 oktober vond het sponsordiner plaats bij restaurant Grand Sempoerna in Soest. Het liep uiteindelijk storm qua aanmeldingen, waardoor het bestuur helaas ‘nee’ moest verkopen richting een aantal belangstellenden. Het bestuur had daarbij al rekening gehouden met een aantal last minute afmeldingen (het merendeel vanwege een positieve coronatest).

Het werd een ouderwets gezellige zondagnamiddag/avond, waarbij de ruim 60 deelnemers werden verwelkomd door de 4 bestuursleden van de stichting en het personeel van  restaurant Grand Sempoerna. Na een openingswoord door voorzitter Roland Kepel, lichtte penningmeester-secretaris Laudy Konings aan de hand van foto’s van projecten het lopende jaar 2022 toe. Hij sloot af met een bijzonder contact dat de stichting in 2022 heeft opgedaan: Jan Baan kwam op de lijn met de vraag of hij gedurende zijn verblijf van 10 maanden met zijn gezin in Yogyakarta, iets kon betekenen voor de stichting. Ja en of dat kon!

Jan was zelf aanwezig om te vertellen van zijn avonturen van hem en zijn gezien in Indonesië, waarbij hij specifiek inzoomde op het kindertehuis Rumah Buah Hati. Bij deze instelling, waar een Indonesisch echtpaar met hun 2 volwassen kinderen zo’n 26 kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 17 jaar voorziet van kost en inwoning, gaf Jan als vrijwilliger Engelse lessen. Tijdens gesprekken met het echtpaar dat het tehuis runt en tijdens het rondlopen door het gebouw zag Jan diverse kansen voor projecten voor de stichting. Een bijzonder project was het vernieuwen van het dak van het tehuis. Afgelopen voorjaar vond ook een ontmoeting plaats tussen Jan en Roger Pelupessy, de eigenaar van restaurant Grand Sempoerna, bij Rumah Buah Hati. Roger en zijn vrouw Niluh waren voor een familiebezoek aan Indonesië ook langsgegaan bij Rumah Buah Hati.

Na deze toelichtingen was het tijd voor een overheerlijk Indonesisch buffet waarvan iedereen heeft genoten en werd er nog veel bij- en nagepraat. Dank aan alle deelnemers en donateurs die dit sponsordiner mogelijk hebben gemaakt! En ook dank aan Roger en zijn staf van Grand Sempoerna!

Overigens heeft het sponsordiner uiteindelijk een bedrag van 1.550 EUR opgeleverd!

Wellicht zien wij u het volgende jaar tijdens het sponsordiner 2023?

Reacties zijn gesloten