Jokowi in lijst 100 invloedrijkste personen

Time Magazine heeft de jaarlijkse lijst van de 100 meest invloedrijke personen bekendgemaakt. Joko ‘Jokowi’ Widodo staat er ook in. Jokowi staat in de categorie ‘leiders’, samen met onder meer Barack Obama, Angela Merkel en Vladimir Putin. Paul Wolfowitz, voormalig president van de Wereldbank en voormalig Amerikaans ambassadeur in Indonesië, noemt Jokowi ‘de anti-extremist’ van Indonesië. Wolfowitz is met name onder de indruk van Jokowi’s besluit om in 2013 – hij was toen nog gouverneur van Jakarta – een christelijke vrouw als districtshoofd te benoemen. Deze stap stuitte op fel verzet van conservatieve groepen binnen de islam.

De populaire Jokowi wordt geroemd om zijn eenvoudige afkomst. Desondanks heeft hij het geschopt tot respectievelijk een succesvolle ondernemer, burgemeester van Solo, gouverneur van Jakarta en nu president van Indonesië.

Wolfowitz denkt echter wel dat hij zijn populariteit nu nog harder nodig heeft om het op te nemen tegen de gevestigde belangen in Indonesië die zich verzetten tegen veranderingen.

Op 27 oktober 2014, zeven dagen na zijn beëdiging tot president van Indonesië, stond Jokowi ook al op de cover van het prestigieuze Time Magazine. Hij werd beschreven als een eenvoudig man die zich graag onder het gewone volk begeeft.

Reacties zijn gesloten